Warsztaty konsultacyjne Szlaku Wisły – cz. I, Fordon 1.04

Drodzy Partnerzy Szlaku Wisły – przyszli i obecni,

Konferencja inaugurująca uruchomienie Szlaku Wisły 23.02 w Toruniu pokazała wielką energię, która drzemie w tym projekcie i w wiślackiej społeczności.
Wdrożenie tego produktu turystycznego to proces, który potrwa wiele miesięcy lub kilka lat i będzie wieloaspektowy. Nie potrafimy dziś jeszcze w pełni przewidzieć różnych problemów i wyzwań, które przed nami odsłoni. Wspólnie z pomysłodawcą Nadwiślańską Organizacją Turystyczną postanowiliśmy od samego początku odpowiadać w sposób partycypacyjny, a więc sięgając do mądrości kolektywnej, na wyzwania, które się już objawiły.

W związku z tym zapraszamy Was na warsztaty konsultacyjne Szlaku Wisły, które odbędą się w sobotę 1 kwietnia w Fordonie w godz. 10-16 w SP nr 4, ul. Wyzwolenia 4.

W trakcie warsztatów przewidziany serwis kawowy i lunch.

Na koniec cyklu trzech spotkań warsztatowych w trzech częściach województwa przekażemy nasze rekomendacje i oczekiwania odpowiednim instytucjom – PGW Wody Polskie, Urząd Marszałkowski, Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna. Trzy spotkania konsultacyjne planujemy zorganizować w trzech różnych miejscowościach nad Wisłą. Mamy nadzieję, że każda zaangażowana osoba będzie w stanie dotrzeć na przynajmniej jedno ze spotkań.

Atrakcją dnia roboczego będzie spacer krajoznawczy po Starym Fordonie z wielce barwnym przewodnikiem Damianem Amonem Rączką.
Serdecznie zapraszamy wszystkich, którzy czują, że Szlak Wisły nie może wydarzyć się bez nich. Bądź na pokładzie!
Limit miejsc na każdym spotkaniu to 30 osób.
Zapraszam serdecznie,
Jakub Gołębiewski